Getuigenis: Fried Elsen

Getuigenis: Fried Elsen

Kaasmeester Fried Elsen‘Samen met mijn twee zonen, die ook in de zaak staan, organiseer ik regelmatig uitstapjes per moto naar buitenlandse kaasboerderijen. We bezoeken dan onze ambachtelijke leveranciers uit Frankrijk, Italië, Engeland,… Eén keer per jaar organiseren we met al onze medewerkers – een twintigtal mensen – zo’n kaasreis.

We zijn dan tegelijk intens bezig met ons werk én met onze hobby. Heel eerlijk: los van het commerciële verhaal zoeken wij hiermee onze drive. We zijn voortdurend op zoek naar de balans tussen rendabiliteit en passie. De ontmoetingen met authentieke kaasmakers, elk met hun eigen verhaal, dat pakt mij. Op dat moment ben ik puur met mijn hobby bezig. Daarnaast is er natuurlijk de economische realiteit van onze kaaswinkel. Ik vraag onze medewerkers altijd om de verhalen van de leveranciers mee te nemen naar de winkel en verder te vertellen aan onze klanten. Zo verkopen wij niet alleen de kaas zelf, maar een complete kaascultuur.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *